Ondanks dit wankel evenwicht weet ik dat ik onherroepelijk word ingehaald door de tijd. Alleen ligt het niet in mijn aard om dat proces rustig uit te zitten. Nee ik probeer de boodschap van de oncologen , doe wat je wilt doen nu het nog kan , ten volle uit te buiten. Zo kwam in december 2climb2raise op mijn pad en heb ik mijn grote stoute schoenen aangetrokken. Ik ga namelijk dat doen wat eigenlijk niet meer mogelijk is! Ik ga alsnog mijn droom laten uitkomen namelijk de Berg op. Ik kan dit niet op eigen kracht daarvoor kan mijn lijf de energie niet meer opbrengen , maar de geest nog wel. 2climb2raise maakt het (ex) kankerpatiënten mogelijk om achterop een tandem te berg te bedwingen. De enthousiaste mensen van 2climb2raise maken mijn grote stoute schoenen passend. En samen met mijn Captain Harry Wesselink ga ik de uitdaging aan. Mijn grootste opdracht voor die dag luidt….genieten en beleven , beleven en genieten dat je iets mag beleven wat eigenlijk niet meer mogelijk is. En daarnaast probeer ik, door sponsorgeld voor het KWF te verzamelen, een bijdrage te leveren aan mijn andere droom. Namelijk dat er ooit een dag komt dat er niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Ik weet dat die dag voor mij te laat zal komen en juist daarom is het financieren van meer onderzoek , meer kunde vergaren en meer kennis uitdragen zo ontzettend belangrijk. En wie na het lezen van mijn verhaal denkt …..hé die grote stoute schoenen wil ik ook wel eens passen , aarzel niet maar doe het gewoon. Je zult zien dat er heel veel mogelijk is en dat ze zeker passend gemaakt kunnen worden door de kanjers van 2climb2raise. Corrie Schuijn, Stoker 2016
Onze verhalen
TEAMS Een enorme ervaring, de klim, de omgeving, de deelnemers, de mensen die je aanmoedigen, de muziek, het uitzicht en vooral de emotie. MEER VERHALEN Hoe mooi is het om dit samen te doen. Samen als team in een team. Want je bent niet alleen, je doet het samen. Je wordt gedragen, verzorgd. HET BESTUUR Het bestuur heeft als missie om mensen met en na kanker de gelegenheid te bieden om tijdens de Alp d’HuZes te ervaren dat het onmogelijke toch mogelijk is! ONZE AMBASSADEURS We zijn zeer dankbaar voor onze ambassadeurs en iedereen die zich op zijn of haar manier in wil zetten om het onmogelijke mogelijk te maken!
www.2climb2raise.nl
Stichting 2climb2raise Postbus 197 5600 AD Eindhoven bestuur@2climb2raise.nl KvK: 54011221IBAN: NL77 INGB 0005 739 676 BIC: INGB NL2A RSIN: 851115895

CORRIE SCHUIJN - MIJN GROTE STOUTE SCHOENEN

Het hoe en waarom van mijn grote stoute schoenen. Ik ben Corrie Schuijn. In oktober 2010 kreeg ik de diagnose dubbelzijdige borstkanker. Als ik iets doe dan doe ik het goed , ik hou niet van half werk. Na een dubbelzijdige amputatie bleek na onderzoek van de poortwachtersklieren dat deze ook positief bevonden waren , dus volgde er een tweede operatie namelijk het verwijderen van de lymfeklieren uit beide oksels. Wederom geen half werk want ook hier werden de nodige positieve klieren gevonden. Dan weet je dat je op mag voor de volle kaart , chemotherapie, radiotherapie en jarenlange hormoontherapie. Niets iets wat je er zomaar even bij doet , dus het werd een periode van behoorlijk door bikkelen. Tijdens mijn radiotherapie bedwongen velen de Alpe d’Huzes en ik was daar getuige van tijdens de rit van en naar het ziekenhuis en thuis op de bank. Ergens begon het toen al te kriebelen , dat wil ik ook. Straks als ik alles achter de rug heb en ik mijn conditie verder kan gaan opbouwen ga ik het doen , die Berg op. Straks werd echter een gevalletje van later ooit ga ik dat doen. Totdat later voor mij nu werd. In 2013 kreeg ik namelijk te horen dat er uitzaaiingen waren gevonden. In mijn ruggenwervels letterlijk van “kop tot kont” , in mijn heupen , het bekken , het sternum en de ribbenboog. En als klap op de vuurpijl , er hadden zich ook een groot aantal killerbees in mijn lever genesteld. Daar was weer het motto als ik iets doe……enz. enz. De boodschap was van het kaliber helaas pindakaas , met andere woorden we kunnen je niet meer genezen , we kunnen alleen proberen nog kwaliteit van leven aan je tijd te geven. Vele kuurlijnen zijn al geprobeerd maar de juiste werd niet gevonden. Momenteel bevind ik mij in een wankel stabiel evenwicht door een medicatielijn die nog niet zo lang op de markt is voor vrouwen/mannen met uitgezaaide borstkanker.
Stichting 2climb2raise
SIMON VAN DEN BERG Een enorme ervaring, de klim, de omgeving, de deelnemers, de mensen die je aanmoedigen, de muziek, het uitzicht en vooral de emotie. KACIE KING In januari zijn wij voor het eerst samen gekomen, mijn eerste kennismaking met het bestuur en mijn captain. Zijn enthousiasme was niet te geloven! MIRANDA WIENHOVEN En dan is het D-day 5 juni 2014. ‘s Morgens met zenuwen in de keel stapten we op de tandem. We wensen elkaar nog even succes en off we go! KIM BAKKER Hoe mooi is het om dit samen te doen. Samen als team in een team. Want je bent niet alleen, je doet het samen. Je wordt gedragen, verzorgd. ANS VAN IERSEL Samen met het hele team hebben we getraind, gelachen, een traantje gelaten, maar vooral genoten. Die saamhorigheid is onbeschrijfelijk. MARLOES VAN DER HEIJDEN Wat er met je gebeurd is niet te beschrijven. De hele weg , vanaf de eerste binnentraining tot de top van de Alpe d’Huez wordt je naar boven gedragen. GER VAN DER HEIJDEN Je doet het niet alleen, maar samen. Je komt in een warme en vriendelijke groep terecht. Mensen die weten wat het betekent en zorgen voor een steun in de rug. THIJS DE NEEVE Als captain iemand achterop een onvergetelijke ervaring bezorgen, ik kan het iedereen van harte aanraden. Een meer dankbare ervaring kan ik me niet indenken. SUZANNE VAN DE VEN Ik heb de hele weg genoten en beleefd. Wat had ik een energie! Geen moment heb ik gedacht dat ik het niet zou gaan redden. Sterker nog, ik wilde nog een keer! CORRIE SCHUIJN Toen kwam 2climb2raise op mijn pad en heb ik mijn grote stoute schoenen aangetrokken. Ik ga alsnog mijn droom laten uitkomen namelijk de Berg op. VANESSA MARTENS Het is een belevenis geworden die ik nooit en dan ook nooit van mijn leven zal vergeten. Het heeft mij weer het vertrouwen in mijn lichaam gegeven. HELMA VERBAKEL Nooit gedacht dat mijn lichaam, onder de behandeling waarmee ik bezig ben, nog tot zoveel in staat is. Ook niet dat ik de spin-trainingen zo leuk zou vinden!