Ik wil mee
De Ad6-week En dan is de week van Alpe d’HuZes aangebroken. De week die wij ook wel de “Alpweek” of “Ad6-week” noemen. Het is het moment waar wij met iedereen van onze stichting het hele jaar naar uit kijken en naartoe werken. Het zijn 7 dagen van een hecht samenzijn, ontroering, spanning en op donderdag het ultieme moment: d-day! Hoe ziet die week er uit? Je verblijft een week in Frankrijk, waar wij een driesterren hotel hebben geboekt voor ons team en hun familieleden. Het hotel staat in die week geheel tot onze beschikking. Er is plek voor de stokers, captains, begeleiding en hun familie. In dat hotel ontbijten en dineren we samen, doen we samen ‘s avonds een drankje aan de bar en delen we vooral veel mooie momenten met een traan en vooral een lach! En natuurlijk kijken we samen in spanning uit naar d-day, de dag dat ons team de Alpe d’Huez gaat beklimmen..
Het hotel Het hotel is gelegen op de berg Col d’Oz en ligt op 30 minuten rijden met de auto naar Bourg d’Oisans (het dorpje aan de voet van de Alpe d’Huez). Het hotel beschikt over familiekamers en 2 tot 7 persoonskamers. Kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet, eenpersoonsbedden en een balkon. Het hotel heeft verschillende faciliteiten: een groot zwembad, een sauna voor 2 -3 personen, een bar met gratis wifi en een buffetrestaurant. Het verblijf is op basis van halfpension, een uitgebreid ontbijtbuffet en een overheerlijk dinerbuffet.
Dag 1 - zondag Een ieder komt op eigen gelegenheid naar Frankrijk en de aankomst is op de zondag vanaf 15.00 uur. Je kunt in één keer naar de Oz-en-Oisans rijden of onderweg ergens overnachten, dat is geheel naar eigen keuze. Rond 19.00 uur ’s avonds starten we met een openingsborrel en aansluitend om 19.30 uur het buffetdiner. We kunnen dan nader kennis met elkaar maken en de avond is geheel naar eigen keuze in te vullen. Dag 3 - dinsdag Op de dinsdag kan een ieder zelf op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Je kan vanuit het hotel heerlijke wandelingen de bergen in maken, maar zorg dat je altijd navigatie en telefoon bij je hebt! Het dorpje Bourg d’Oisans is ook erg leuk om te verkennen. Je kan die dag ook nog met de auto de Alpe d’Huez op, vanaf woensdag is de berg voor verkeer afgesloten. Op de dinsdag gaan de Captains van oudsher een tourtocht maken.
De Alpweek
Samen gaan we naar de top van de Alpe d’Huez en vieren daar het leven!
Dag 2 - maandag De volgende dag (maandag) starten we in de ochtend met een training. De training bestaat uit twee sessies: per sessie gaat een team de beklimming van de Col d’Oz trotseren. Een beklimming van 9 kilometer met een gemiddelde stijgingspercentage van 13%. Qua lengte de helft van de Alpe D'Huez, maar qua stijging en klim beleving niets onder doet voor de Alpe d'Huez. Het is goed voor zowel de stoker als de captain om samen al een ervaring van een échte Alp in de benen te hebben, alvorens de Alpe d’Huez te beklimmen. Na deze maandag ben je als team klaar voor de start en kun je de tijd zelf invullen tot d-Day. Je bent dan in de gelegenheid om rond te kijken op de Alpe d'Huez, in bourg d'Oisans waar de voorbereidingen voor d-Day in volle gang zijn. Dag 4 - woensdag Op de woensdag is het rustdag voor iedereen, dan worden de laatste zaken afgestemd en teams beginnen met hun eigen voorbereiding.  Die dag de naast het hotel gelegen skilift open en kun je naar de top van de Alpe d’Huez. Ook start het Alpe d’HuZes evenement met de bekende Alpe d’HuZussen-dag en kun je al een voorproefje gaan nemen door te gaan kijken. Sommige deelnemers vinden de standaard fietskleding onvoldoende om de volgende dag goed over de finish te komen. Hier wordt dan ook extra aandacht aan geschonken, van Loekie de Leeuw, bloemen, hartjes tot viking hoorns worden aan de helmen gemonteerd. Dag 5 - donderdag: D-DAY! Op de donderdag is het zover: D-Day! D-Day wordt in twee ploegen gereden: de ochtend en de middag ploeg. Over de indeling vind vooraf afstemming plaats. De ochtendploeg zal in de vroege ochtend rond 07.00 uur gezamenlijk vertrekken naar Bourg d’Oisans. Rond 08.00 uur zal het eerste team aldaar starten met de beklimming. De middagploeg verblijft dan nog in het hotel. Zij zullen rond 12.30 uur gezamenlijk vertrekken vanaf het hotel naar het vertrekpunt. De verwachting is dat zij rond 13.30 uur starten. Dag 6 - vrijdag Overdag op de vrijdag kan een ieder zich naar eigen idee vermaken. Meestal gaan er een aantal mensen zwemmen in het hotel, doet men bordspelletjes of gaan er groepjes lunchen in het lager gelegen dorp. We vieren dan die avond na het diner nog uitgebreid feest: de beroemde Afterparty van 2climb2raise waar alle euforie van de dag ervoor weer even naar boven komt!  Dag 7 - zaterdag Op zaterdagochtend vertrekt iedereen op eigen gelegenheid weer naar Nederland. Waar we elkaar in september weer ontmoeten voor de reünie!
Familie en vrienden kunnen met de skilift naast het hotel naar de top van de Alpe d’Huez om bij de finish (waar wij onze 2climb2raise-stand hebben staan) de deelnemers op te wachten. In de avond zullen we in volle euforie nagenieten van de overwinningen. Één ding is zeker de top bereiken we allemaal! De ervaring heeft ons geleerd dat na zo’n intensieve dag de meesten op tijd zich willen terug trekken naar hun kamer.
2climb2raise
ik wil mee
word vriend van
2 climb2 raise
Stichting 2climb2raise