2climb2raise - Onze ANBI-status
ANBI-status Ons beleidsplan conform de ANBI standaard en onze jaarrekening & balans kun je onderstaand als pdf-document downloaden.
Kun je het niet alleen? Doe het dan samen!
Visie De visie van de Stichting is dat het stellen van een doel en het behalen van een sportieve prestatie positief effect hebben op de geestelijke en lichamelijke gezondheid en derhalve de kwaliteit van leven van een persoon met of na kanker. Het levert een positieve bijdrage aan een sneller fysiek herstel en aan de heropbouw van het vertrouwen in het lichaam.  Missie De leden van het bestuur hebben direct of indirect te maken gehad met het proces tijdens en na kanker. Zij leveren allen een actieve bijdrage aan de visie en hebben de missie om mensen met en na kanker de gelegenheid te bieden eenmalig een sportieve prestatie te behalen. De ervaring te beleven dat het onmogelijk toch mogelijk is! Deze sportieve prestatie bestaat uit het op een tandem beklimmen van de Alpe D’Huez tijdens het evenement Alpe d’HuZes.
Wij zijn een ANBI-stichting Als stichting zetten wij ons in om (ex)kanker-patiënten deel te laten nemen aan de Alpe d'HuZes. Onze stichting is afhankelijk van giften en sponsorgelden om te voorzien in onze kosten. De stichting heeft als primaire doelstelling de (ex) Kankerpatiënt een mogelijkheid te geven de Alp d'HuZes beleving te kunnen meemaken. Deelname aan dit evenement kost geld en is voor de (ex) Kankerpatiënt vaak het argument om niet deel te kunnen nemen. De stichting heeft het voornemen een speciaal fonds in te richten om van daaruit de deelnemers die achterop de tandem van 2Climb2Raise mee gaan financieel tegemoet te komen. Dit zal gebeuren vanuit een transparant fonds waarop bedrijven en particulieren geld kunnen storten.
Doelstelling De Stichting 2climb2raise stelt zich ten doel om jaarlijks (ex)kankerpatiënten te faciliteren om per tandem deel te nemen aan Alpe d’HuZes. Voorop een captain, achterop een stoker. De captain is een geoefende fietser en de stoker is een (ex)kankerpatiënt. Zij vormen een team dat samenwerkt aan deze doelstelling door enerzijds het werven van sponsorgelden voor het KWF en anderzijds een door het volgen van een door ons opgesteld training en voorbereidingsprogramma.Kanker is een fysieke maar ook een mentale uitdaging.  Omdat deze ziekte in veel gevallen levensbedreigend en van binnenuit ontstaat, verliest men vaak het vertrouwen in het eigen lichaam. In veel gevallen is een kankerpatiënt langere periode niet in staat om te werken, financieel komt er dan ook een tegenslag bij.Met giften en/ of sponsoring zijn wij in staat om deze (ex)kankerpatiënten de gelegenheid te geven deel te nemen aan de Alpe d’HuZes beleving. Hierdoor kan de deelnemer zich meer richten op het werven van sponsor gelden en de voorbereiding. Uit onderzoeken is gebleken dat sporten bijdraagt tot een sneller fysiek herstel en het herwinnen van het vertrouwen in het lichaam. Daarnaast laten we als stichting een grote wens in vervulling gaan, namelijk het overwinnen van een ogenschijnlijk onmogelijk doel: de beklimming tijdens de Aple d’HuZes. Ook voor degenen die in hun ‘reservetijd’ zitten heeft deelname een belangrijk betekenis. Onze stichting zorgt ervoor dat familie en vrienden eveneens dezelfde week aanwezig kunnen zijn. Balans & Jaarrekening  Ons Beleidsplan  Ik word vriend 
2climb2raise
ik wil mee
word vriend van
2 climb2 raise
Stichting 2climb2raise