ONZE ANBI-STATUS PER 01-01-2016

Als stichting zetten wij ons in om (ex)kanker-patiënten deel te laten nemen aan de Alpe d'HuZes.

Onze stichting is afhankelijk van giften en sponsorgelden om te voorzien in onze kosten. De stichting heeft als primaire doelstelling de (ex) Kankerpatiënt een mogelijkheid te geven de Alp d'HuZes beleving te kunnen meemaken. Deelname aan dit evenement kost geld en is voor de (ex) Kankerpatiënt vaak het argument om niet deel te kunnen nemen. De stichting heeft het voornemen een speciaal fonds in te richten om van daaruit de deelnemers die achterop de tandem van 2Climb2Raise mee gaan financieel tegemoet te komen. Dit zal gebeuren vanuit een transparant fonds waarop bedrijven en particulieren geld kunnen storten. Hieronder vindt u meer informatie over ons beleidsplan conform de ANBI standaard.
ANBI
www.2climb2raise.nl
Stichting 2climb2raise  Postbus 197 5600 AD Eindhoven  bestuur@2climb2raise.nl KvK: 54011221IBAN: NL77 INGB 0005 739 676 BIC: INGB NL2A RSIN: 851115895

VISIE

De visie van de Stichting is dat het stellen van

een doel en het behalen van een sportieve

prestatie positief effect hebben op de

geestelijke en lichamelijke gezondheid en

derhalve de kwaliteit van leven van een

persoon met of na kanker. Het levert een

positieve bijdrage aan een sneller fysiek

herstel en aan de heropbouw van het

vertrouwen in het lichaam.

OP DE TANDEM  Onze stichting heeft als doel om tijdens de Alpe d’HuZes met (ex)kankerpatiënten per tandem samen de top te bereiken van de Alpe d’Huez. GA JE MET ONS MEE?  Heb je kanker of kanker gehad? Maak met ons het onmogelijke mogelijk en bereik per tandem de top van de Alpe d’Huez. Een ervaring om nooit te vergeten! ONZE TEAMS  Je kunt onze teams rechtstreeks steunen via hun persoonlijke actiepagina’s. De opbrengst die ze voor de Alp d’HuZes ophalen gaat 100% naar het KWF. HET BESTUUR  Het bestuur heeft als missie om mensen met en na kanker de gelegenheid te bieden om tijdens de Alp d’HuZes te ervaren dat het onmogelijke toch mogelijk is! ONZE AMBASSADEURS  We zijn zeer dankbaar voor onze ambassadeurs en iedereen die zich op zijn of haar manier in wil zetten om het onmogelijke mogelijk te maken! ONZE SPONSOREN  Van het facilliteren van onze trainingen tot aan het steunen van onze captains en stokers, het wordt allemaal mogelijk gemaakt door onze sponsoren. ONZE VERHALEN  Ieder jaar komen we weer terug in Nederland met bijzondere verhalen van onze stokers en captains. Met zo’n doel als dat van ons ontkom je daar niet aan.
Uit onderzoeken is gebleken dat sporten bijdraagt tot een sneller fysiek herstel en het herwinnen van het vertrouwen in het lichaam. Daarnaast laten we als stichting een grote wens in vervulling gaan, namelijk het overwinnen van een schijnbaar onmogelijk doel: de beklimming tijdens de Aple d’HuZes. Ook voor degenen die in hun ‘reservetijd’ zitten heeft deelname een belangrijk betekenis. Onze stichting zorgt ervoor dat familie en vrienden eveneens dezelfde week aanwezig kunnen zijn.

MISSIE

De leden van het bestuur hebben direct of

indirect te maken gehad met het proces

tijdens en na kanker. Zij leveren allen een

actieve bijdrage aan de visie en hebben de

missie om mensen met en na kanker de

gelegenheid te bieden eenmalig een

sportieve prestatie te behalen. De ervaring te

beleven dat het onmogelijk toch mogelijk is!

Deze sportieve prestatie bestaat uit het op

een tandem beklimmen van de Alpe D’Huez

tijdens het evenement Alpe d’HuZes.

DOELSTELLING

De Stichting 2climb2raise stelt zich ten doel om jaarlijks (ex)kankerpatiënten te faciliteren om per

tandem deel te nemen aan Alpe d’HuZes. Voorop een captain, achterop een stoker. De captain is een

geoefende fietser en de stoker is een (ex)kankerpatiënt.

GEGEVENS ANBI-STATUS

Ons beleidsplan conform de ANBI standaard

en onze jaarrekening & balans kun je

onderstaand als pdf-document downloaden.

BELEIDSPLAN
Zij vormen een team dat samenwerkt aan deze doelstelling door enerzijds het werven van sponsorgelden voor het KWF en anderzijds een door het volgen van een door ons opgesteld training en voorbereidingsprogramma. Kanker is een fysieke maar ook een mentale uitdaging. Omdat deze ziekte in veel gevallen levensbedreigend en van binnenuit ontstaat, verliest men vaak het vertrouwen in het eigen lichaam. In veel gevallen is een kankerpatiënt langere periode niet in staat om te werken, financieel komt er dan ook een tegenslag bij. Met giften en/ of sponsoring zijn wij in staat om deze (ex)kankerpatiënten de gelegenheid te geven deel te nemen aan de Alpe d’HuZes beleving. Hierdoor kan de deelnemer zich meer richten op het werven van sponsor gelden en de voorbereiding.
ONZE TRAININGEN  Er zijn diverse trainingsdagen waarop we met onze stokers en captains gezamenlijk trainen. Deze trainingen vinden zowel binnen als buiten plaats.
Stichting 2climb2raise
JAARREKENING & BALANS