Tijdens de kick-off maakte iedereen van het voltallige team kennis met elkaar en vanaf toen begonnen ook de tandemtrainingen. Even was dat spannend, het opstappen en het wegrijden is in het begin het moeilijkst, maar daarna was het kicken. De deelname aan de trainingen en het deel uitmaken van een geweldig team van captains, stokers en begeleiders gaf een enorme BOOST. Alle stokers hebben natuurlijk hun eigen verhaal en gezondheidsproblemen, maar de focus was vooral gevestigd op die éne prestatie het beklimmen van de Alpe d’Huez. En het werd méér dan die ene beklimming. Een héle week zijn we in Oz d’Oisans geweest, het was een fantastische week. Samen met het hele team hebben we getraind, gelachen, een traantje gelaten, maar vooral genoten. Die saamhorigheid is onbeschrijfelijk. En dan ‘D-Day’ Alpe d’HuZes 2015, wat een dag. Zoveel kippenvelmomenten en ontroering. Onwaarschijnlijk en onvergetelijk. Het ging zó lekker. Ik heb genoten van de 1e tot de laatste meter. Gezamenlijk met onze teamgenoten over de finish. Wat een euforie en wat een prachtige afsluiting van een pittige periode ! Met een GROOT dankjewel aan het bestuur van 2C2R, die mannen hebben belangeloos zowat álles geregeld en in het werk gesteld om ons ‘stokers’ dit te laten meemaken. Ook een GROOT dankjewel aan captain Steven en de rest van team van 2CLIMB2RAISE. Zij hebben het mogelijk gemaakt dat ik deze klim kon doen. Ans van Iersel
Onze verhalen
TEAMS Een enorme ervaring, de klim, de omgeving, de deelnemers, de mensen die je aanmoedigen, de muziek, het uitzicht en vooral de emotie. HET BESTUUR Het bestuur heeft als missie om mensen met en na kanker de gelegenheid te bieden om tijdens de Alp d’HuZes te ervaren dat het onmogelijke toch mogelijk is! ONZE AMBASSADEURS We zijn zeer dankbaar voor onze ambassadeurs en iedereen die zich op zijn of haar manier in wil zetten om het onmogelijke mogelijk te maken!
www.2climb2raise.nl
Stichting 2climb2raise Postbus 197 5600 AD Eindhoven bestuur@2climb2raise.nl KvK: 54011221IBAN: NL77 INGB 0005 739 676 BIC: INGB NL2A RSIN: 851115895

ANS VAN IERSEL

Onwaarschijnlijk en onvergetelijk In januari 2014 is bij mij borstkanker ontdekt. Dit kwam eruit bij het 2-jaarlijkse bevolkingsonderzoek. De huisarts kwam het persoonlijk vertellen. Tja en dan valt de grond wel FF onder je vandaan. Daarna begon de rollercoaster van onderzoeken, operatie, chemokuren. Gelukkig waren er geen uitzaaiingen en was de prognose goed. Maar dan tóch wordt je hele wereld op zijn kop gezet. Ik hield altijd al van sporten en tussen de chemo’s door bleef ik zoveel als mogelijk was bewegen én sporten op de sportschool. Soms deed ik voor spek- en-bonen mee, maar het gaf me altijd een voldaan gevoel. Op een gegeven moment vroeg de vriendin van mijn nichtje aan me of meedoen aan de Alpe d’HuZes op een tandem misschien iets voor mij was. Na enig aarzelen van mij uit (uiteraard) bracht ze me in contact met de stichting 2Climb2Raise. Deze stichting zet zich in voor (ex)kanker patiënten en maken het mogelijk dat je samen met een captain (een sterke fietser) op een tandem mee kunt doen aan de Alpe d’HuZes. Lau (teamcoach) en Paul (teamarts) kwamen eerst persoonlijk kennismaken bij mij thuis. Nou die zijn wel zó enthousiast, dat jezelf ook niet anders dan enthousiast kunt zijn. Dus vanaf toen maakte ik deel uit van het team 2C2R 2015. Ik ging naar de spinning trainingen die door Arjan (voorzitter) gegeven werden en tot mijn eigen verrassing voelde ik me steeds sterker worden. De eerste training waaraan ik meedeed was slechts 3 maanden ná mijn laatste chemo. Vervolgens werd Steven mijn “captain”. Een geweldig leuke jonge sterke fietser, die zich met veel plezier inzette om ‘onze’ missie te doen slagen.
Stichting 2climb2raise
SIMON VAN DEN BERG Een enorme ervaring, de klim, de omgeving, de deelnemers, de mensen die je aanmoedigen, de muziek, het uitzicht en vooral de emotie. KACIE KING In januari zijn wij voor het eerst samen gekomen, mijn eerste kennismaking met het bestuur en mijn captain. Zijn enthousiasme was niet te geloven! MIRANDA WIENHOVEN En dan is het D-day 5 juni 2014. ‘s Morgens met zenuwen in de keel stapten we op de tandem. We wensen elkaar nog even succes en off we go! KIM BAKKER Hoe mooi is het om dit samen te doen. Samen als team in een team. Want je bent niet alleen, je doet het samen. Je wordt gedragen, verzorgd. ANS VAN IERSEL Samen met het hele team hebben we getraind, gelachen, een traantje gelaten, maar vooral genoten. Die saamhorigheid is onbeschrijfelijk. MARLOES VAN DER HEIJDEN Wat er met je gebeurd is niet te beschrijven. De hele weg , vanaf de eerste binnentraining tot de top van de Alpe d’Huez wordt je naar boven gedragen. GER VAN DER HEIJDEN Je doet het niet alleen, maar samen. Je komt in een warme en vriendelijke groep terecht. Mensen die weten wat het betekent en zorgen voor een steun in de rug. THIJS DE NEEVE Als captain iemand achterop een onvergetelijke ervaring bezorgen, ik kan het iedereen van harte aanraden. Een meer dankbare ervaring kan ik me niet indenken. SUZANNE VAN DE VEN Ik heb de hele weg genoten en beleefd. Wat had ik een energie! Geen moment heb ik gedacht dat ik het niet zou gaan redden. Sterker nog, ik wilde nog een keer! CORRIE SCHUIJN Toen kwam 2climb2raise op mijn pad en heb ik mijn grote stoute schoenen aangetrokken. Ik ga alsnog mijn droom laten uitkomen namelijk de Berg op. VANESSA MARTENS Het is een belevenis geworden die ik nooit en dan ook nooit van mijn leven zal vergeten. Het heeft mij weer het vertrouwen in mijn lichaam gegeven. HELMA VERBAKEL Nooit gedacht dat mijn lichaam, onder de behandeling waarmee ik bezig ben, nog tot zoveel in staat is. Ook niet dat ik de spin-trainingen zo leuk zou vinden!
ONZE SPONSOREN Van het facilliteren van onze trainingen tot aan het steunen van onze captains en stokers, het wordt allemaal mogelijk gemaakt door onze sponsoren.