WIJ WILLEN MEER

Vele activiteiten worden opgestart om geld in te

zamelen voor de kankerbestrijding. De stichting

2climb2raise ondersteunt dit zeer. Maar wij

willen meer.

Voor mensen die nu kanker hebben komt het onderzoek dat nu gaande is te laat. Daarom willen we ze helpen door ze gedurende een half jaar intensief te begeleiden in een traject dat uiteindelijk resulteert in het per tandem beklimmen van de Alpe D'Huez. Dit zal gebeuren op “D-Day”, een dag waarop de geselecteerde patiënten zich de winnaar zullen voelen van de Tour de France. Ze hebben dan een ongelofelijke prestatie verricht, hun conditie is verbeterd en hun zelfvertrouwen sterk toegenomen. Zij zullen ook na D-Day het leven met meer vertrouwen tegemoet zien.
Op de tandem

SAMEN DE ALP OP

De stichting is op 24 november 2011

opgericht, nadat men zelf de Alpe d’Huez

had gefietst tijdens de Alpe d’HuZes.

Het begon toen een paar deelnemers van de Alpe d’HuZes 2011 naar huis reden vanuit Oz-Station naar Nederland. “ Alpe d’HuZes is een beleving, maar een kankerpatiënt die zelf niet bij krachten is, kan dit niet voelen. Kunnen we hier iets mee? ” En zo is het idee geboren van een tandem met een Stoker en een Captain.
“ Het laatste stuk. En dan door een haag van mensen op naar de finish: Hoe te gek is dit zeg! Wat ben ik blij!!! Yes we did it!!! Daar staan al onze supporters en teamgenoten van 2climb2raise ons op te wachten! Super. ”  - Helma Verbakel - HAAR VERHAAL

DOE JE MEE?

Heb je kanker of kanker gehad en wil je het onmogelijke mogelijk maken, door de top van de Alpe d’Huez te bereiken tijdens de Alpe d’HuZes? 2Climb2Raise biedt je de mogelijkheid om achterop een tandem deze uitdaging aan te gaan. Wij zijn er van overtuigd dat het stellen van een sportief doel bijdraagt aan het fysieke herstel en aan het terug winnen van het vertrouwen in je lichaam. Je denkt misschien dat ga ik niet redden of dat kan ik niet of ik ben niet fit genoeg. Zet die gedachten even opzij en lees de ervaringen van andere (ex)kankerpatiënten die deze uitdaging zijn aangegaan en hebben volbracht.
MEER INFO

PROBEER HET GEWOON!

Twijfel je of het beklimmen van de Alpe d’Huez

achterop de tandem iets voor je is? Maak dan

eens een proefrit met ons!

We bieden je de mogelijkheid, geheel vrijblijvend, om op één van onze buitentrainingen achterop de tandem mee te trainen. Je fietst dan samen met de andere captains en stokers die dit jaar de Alpe d’HuZes gaan fietsen. Je kunt direct hun ervaring horen en meemaken wat de trainingen precies inhouden. Beleef het mee en ervaar dat je tot meer in staat bent dan je zelf denkt! Voor meer informatie en overleg kun je per mail contact met ons opnemen: bestuur@2climb2raise.nl

STOKERS EN CAPTAINS

Onze stichting heeft als doel om met een groep

(ex)kankerpatiënten per tandem samen de top

te bereiken van de Alpe d’Huez.

Wij stellen hiervoor de tandems gratis ter beschikking, organiseren de benodigde trainingen en verzorgen de organisatie tijdens de week van de Alpe d’HuZes. De captains (zit voorop de tandem) zijn vrijwilligers die zich volledig belangeloos inzetten en in dienst staan van de stoker. Het zijn zeer getrainde sportmensen met veel fietservaring en zeer zeker ook in de Alpen of andere noemenswaardige bergen. Belangrijker nog is dat ze er vooral veel plezier aan beleven samen met de stoker deze uitdaging aan te gaan.

De stoker (zit achterop de tandem) is iemand die

kanker heeft of in de afgelopen jaren kanker heeft

gehad.

Je zult misschien denken “Dat is toch niet mogelijk

als je kanker hebt of hebt gehad om dan zo’n

prestatie te leveren?”. Samen met hun captain gaan

ze het ‘onmogelijke’ mogelijk maken.

De afgelopen drie jaar hebben al vele stokers de top

van deze berg bereikt. Lees de verhalen van

voorgaande stokers op de pagina ‘Onze verhalen’.

Ongeacht je leeftijd, soort kanker, het stadium

(uitbehandeld, tijdens behandelingen, klaar met

behandeling), ervaren of onervaren fietser, je kan

altijd meedoen - mits de behandelend

oncoloog/specialist een schriftelijk akkoord geeft.

GA JE MET ONS MEE? Heb je kanker of kanker gehad? Maak met ons het onmogelijke mogelijk en bereik per tandem de top van de Alpe d’Huez. Een ervaring om nooit te vergeten! ONZE TEAMS Je kunt onze teams rechtstreeks steunen via hun persoonlijke actiepagina’s. De opbrengst die ze voor de Alp d’HuZes ophalen gaat 100% naar het KWF. HET BESTUUR Het bestuur heeft als missie om mensen met en na kanker de gelegenheid te bieden om tijdens de Alp d’HuZes te ervaren dat het onmogelijke toch mogelijk is! ONZE AMBASSADEURS We zijn zeer dankbaar voor onze ambassadeurs en iedereen die zich op zijn of haar manier in wil zetten om het onmogelijke mogelijk te maken! ONZE SPONSOREN Van het facilliteren van onze trainingen tot aan het steunen van onze captains en stokers, het wordt allemaal mogelijk gemaakt door onze sponsoren. ONZE VERHALEN Ieder jaar komen we weer terug in Nederland met bijzondere verhalen van onze stokers en captains. Met zo’n doel als dat van ons ontkom je daar niet aan. ONZE TRAININGEN Er zijn diverse trainingsdagen waarop we met onze stokers en captains gezamenlijk trainen. Deze trainingen vinden zowel binnen als buiten plaats.
www.2climb2raise.nl
Stichting 2climb2raise Postbus 197 5600 AD Eindhoven bestuur@2climb2raise.nl KvK: 54011221IBAN: NL77 INGB 0005 739 676 BIC: INGB NL2A RSIN: 851115895
Stichting 2climb2raise
ANBI De stichting 2climb2raise heeft de ANBI status. Onder voorwaarden zijn giften aan onze stichting fiscaal aftrekbaar.Meer info? Kijk op de ANBI pagina.