1e geslaagde training editie 2023

Afgelopen zondag kwamen de Stokers, captains, begeleiders, solofietsers en -wandelaars maar ook enkele supporters van editie 2023 weerbijeen bij Atletiek Eindhoven. Doel de eerste kennismaking op de tandem.

Nadat iedereen elkaar begroet had was het tijd om om te kleden want de eerste tocht op de tandem stond in het verschiet en buiten was er welliswaar wel een strakblauwe lucht maar de temperatuur was rond het vriespunt.

Daarna werden de tandems op maat afgesteld en gaf Arjan tesamen met Tom nog even een korte instructie hoe je nu opstapt en wegrijdt op een tandem en dat is zeker als je nog nooit met clickpedalen hebt gefietst toch een dingetje.

Maar dat ging iedereen echt heel goed af en na nog een foto voor het Eindhovens Dagblad stoof iedereen achter Frank aan, die de route voorreed. Het werd mede door het toch lekkere weer en mooie omgeving een prachtig ritje richting Nederwetten en via het Wilhelminakanaal en de Stad van Gerwen langs Nuenen weer terug naar de atletiekbaan.

De route van de eerste training

Onderweg werd een aantal keer gestopt om te kijken of het met iedereen goed ging of om nog kleine aanpassingen aan zithoogte of stuur te kunnen doen. Na een dik uur fietsen arriveerden we weer bij de atletiekbaan waar iedereen zich weer kon omkleden en konden we genieten van een heerlijke welverdiende lunch. Voldoende tijd om nog na te praten over deze eerste ervaring op de tandem en al weer uit te zien naar training 2 over 2 weken.