Dag 1 Zondag

Iedereen komt op eigen gelegenheid naar Frankrijk. Je kunt in één keer naar OZ-en Oisans rijden of onderweg ergens overnachten.
Vanaf 15.00 is men welkom in het hotel. We starten de avond met een welkomstborrel en aansluitend gaan we genieten van het dinerbuffet. Een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met de andere teamleden en hun supporters.

Dag 2 Maandag

Deze dag starten we in de ochtend met een training en gaan we de beklimming van de Col d’Oz trotseren. Een beklimming van 7,6 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%. Qua lengte de helft van Alpe D’Huez, maar qua stijging doet deze berg niet onder voor Alpe D’Huez. Na alle voorafgaande trainingen in Nederland is het goed voor zowel de stoker als de captain en begeleider om samen al een ervaring van één echte Alp in de benen te hebben, alvorens de Alpe D’Huez te beklimmen. Na deze maandag ben je als team klaar voor de start en kun je de komende dagen naar D-day op donderdag toeleven.

Dag 3 Dinsdag

Op dinsdag kan iedereen op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. De stokers hebben een verplichte rustdag, dat wil zeggen dat ze geen zwaardere fysieke inspanning mogen leveren zoals een wandeling in de bergen of op de fiets stappen. Breng een bezoekje aan het dorpje Bourg-d’Oisans of neem een kijkje in de Alpe d’HuZes dorp boven op of onderaan de berg. In de vele kraampjes kun je leuke spullen kopen ter herinnering aan deelname aan Alpe d”HuZes. Daar zijn ook kaarsen te koop die op donderdag s’ochtends zullen branden op de berg. De captains en begeleiders kunnen een toertocht in de omgeving maken.

Dag 4 Woensdag

Op woensdag is het rustdag voor iedereen en nemen we de laatste tips door voor een goede voorbereiding op de beklimming van donderdag. Ook nu kun je met de auto naar Bourg-d’Oisans rijden en daar genieten van een kopje koffie of de lunch. Op woensdag wordt de Alpe d’Huzus gereden; dan is de berg voor al die vrijwilligers die de Alpe D’Huez willen beklimmen. De berg is dan te bereiken via de skilift die naast ons hotel is gelegen. Een ooie gelegenheid om al wat van de bijzondere sfeer te proeven.

Dag 5 Donderdag D-Day

Op donderdag is het dan zover! De stokers worden per busje vervoerd naar de startplaats van de Alpe d”HuZes. Captains en begeleiders (met hun eigen fiets) gaan met de skilift naar de top van de Alpe waar de tandems klaar staan. Zij dalen af en ontmoeten de stokers onder aan de berg. Dan kan het mooie avontuur beginnen en trotseren we de Alped”Huez. Onderweg wordt je aangemoedigd door vele toeschouwers, dus vergeet vooral niet volop te genieten.
Familie en vrienden kunnen met de skilift naast het hotel naar de top van Alpe D’Huez om daar bij de finish (waar wij onze 2climb2raise-stand hebben staan) de deelnemers binnen te halen.
In de avond zullen we in volle euforie nagenieten van onze prestaties. Eén ding is zeker; De top bereiken we allemaal.

Dag 6 Vrijdag

Overdag op vrijdag kan iedereen zich naar eigen idee vermaken. Zwemmen in het hotel, spelletjes doen in de bar, lunchen in 1 van de dorpjes in de omgeving. In ieder geval , nagenieten van de bijzondere dag van gisteren.
We vieren dan met elkaar die avond na het diner nog uitgebreid feest. De beroemde afterparty van 2climb2raise waar alle euforie van de dag ervoor weer even naar boven komt!

Dag 7 Zaterdag

Op zaterdagochtend vertrekt iedereen weer op eigen gelegenheid naar Nederland. Vol van verhalen die bij thuiskomst aan iedereen te kunnen vertellen die er niet bij was.
En in september ontmoeten we elkaar dan weer voor de reünie en blikken we terug op en onvergetelijke ervaring.

Het Hotel

Het hotel is gelegen op de berg Col d’Oz en ligt op 30 minuten rijden met de auto naar Bourg d’Oisans (het dorpje aan de voet van de Alpe d’Huez).

Het hotel beschikt over ruime kamers en zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet. .Het hotel heeft verschillende faciliteiten: een groot zwembad, een sauna voor 2 -3 personen, fitnessruimte ,een bar met gratis wifi en een buffetrestaurant.

Het verblijf is op basis van halfpension, een uitgebreid ontbijtbuffet, een overheerlijk dinerbuffet en op sommige dagen inclusief de lunch.