Onze Ondersteuners en Ambassadeur

Sylvan Janssen

Sylvan Janssen

Teamarts

Ik ben Sylvan, ik woon in Nijmegen en ben arts-onderzoeker in het Radboudumc. Zelf doe ik onderzoek naar hart- en vaatgezondheid bij sporters (o.a. fanatieke fietsers), maar op onze afdeling wordt ook veel onderzoek gedaan naar de gunstige effecten van inspanning op de behandeling van kanker en het herstel van deze ziekte. Toen stichting 2Climb2Raise mij benaderde om hun nieuwe teamarts te worden, was ik gelijk enthousiast! Ik hou van fietsen en vind het mooi hoe stichting 2Climb2Raise mensen helpt om tijdens en na kanker meer vertrouwen in het eigen lichaam te krijgen. Daarnaast draagt het sporten bij aan het herstel. Sporten is immers een geweldig medicijn!

Als teamarts wil ik graag mijn steentje bijdragen aan dit mooie initiatief. Tijdens de trainingen en de AD6 week ben ik erbij voor eventuele EHBO en als medisch contactpersoon voor de deelnemers.

Ik heb er zin in! 😊

Met sportieve groet,
Sylvan Janssen

Paul Schafer

Paul Schafer

Medische Ondersteuning

Vanaf de oprichting van deze prachtige stichting heb ik kunnen meedenken en helpen bij het vorm geven van 2climb2raise. Met mijn fietservaring en medische achtergrond als huisarts, inmiddels gepensioneerd, besefte ik direct het enorme pluspunt van onze stichting: de mensen om wie het gaat de mogelijkheid bieden aan Alped’HuZes ZELF actief deel te nemen. En vanaf 2012 is dat elk jaar ook weer gebleken. Elke deelnemer heeft zich moeten uitdagen om zich hiervoor aan te melden, om te gaan fietsen, al of niet nog onder behandeling, zijn of haar twijfel overwinnend, en uiteindelijk met een enorm fantastisch blij en trots gevoel over de finishlijn te komen.
Daarom blijf ik 2climb2raise helpen, momenteel ben ik er tijdens de trainingen en natuurlijk in de week op de Alp voor de EHBO en contactpersoon naar de lokale medische posten.

Met sportieve groet,
Paul Schaffer

Edgar van de Laak

Edgar van de Laak

Mechanicien tandems

Juni 2016 ging onze jongste zoon, met een team van een oud stoker, Alpedu6 fietsen. Voor ons werd dat de eerste kennismaking met 2climb2raise tijdens het diner in het hotel in Oz. Al snel werd in die week een beroep gedaan op mijn meegenomen fietsgereedschap en dat resulteerde in mijn aanbod om het onderhoud van de tandems van 2climb2raise te doen.

In 2017 zelf meegefietst en sinds die tijd het onderhoud aan de tandems verzorgd. Tijdens de buitentrainingen zijn we er bij voor technische adviezen, het klaarzetten en afstellen van de tandems en voor alle vragen die er mochten zijn.
In het najaar van 2022 hebben we de tandems een fantastische update kunnen geven en hebben we ze uitgerust met nieuwe achterwielen met een 14v Rohloff naaf.

Met sportieve groet,

Edgar van de Laak

Laura Maria Stenhuis

Laura Maria Stenhuis

Vormgeving

In 2016 nam mijn schoonmoeder als stoker deel aan Team 2climb2raise. Wat heeft ze een fantastisch mooi avontuur mogen meemaken! Voor ons als gezin heeft dit hele waardevolle momenten en herinneringen gebracht. De stichting en alle hartelijke mensen hebben een speciale plek in ons hart gekregen.
Toevallig konden ze nog een grafisch vormgever gebruiken en dus sloot ik mij nog datzelfde jaar bij de stichting aan. Vanaf 2022 heeft Frank het stokje van webdesigner overgenomen en houd ik me bezig met promotiemateriaal en drukwerk.
Toen mijn vader in 2019 lymfeklierkanker kreeg ben ikzelf voor het eerst De Berg opgegaan om geld in te zamelen voor KWF en foto’s te maken van team 2climb2raise. Heel bijzonder om mee te maken en vooral diep respect voor de tandemteams. Ieder jaar ben ik weer opnieuw overweldigd door alle mooie, stoere en inspirerende teamleden. In één woord: samen! ❤️

Sportieve groet,
Laura Maria Stenhuis
Grafisch vormgever

Paola Papen

Paola Papen

Social Media en Ambassadeur

Hallo,
Ik ben Paola en woon in de achterhoek met mijn lief. In 2012 werd bij mij borstkanker geconstateerd en dat was bovenop mijn nierfalen een behoorlijke aanslag op mijn lijf.
In 2016 was ik erbij toen mijn vriendin over de finish kwam. Zij gaf aan dat ze graag met mij zou willen fietsen en zo kwam 2climb2raise op mijn pad. Het was het begin van een fantastisch avontuur. Ik ben in 2017 met mijn captain Arjan omhoog gegaan en in 2018 solo.
Ik wil graag meer voor de stichting betekenen en dat doe ik als ambassadeur/ervaringsdeskundig en ondersteuner Social Media. Op deze manier blijf ik betrokken bij de vereniging en kan ik zelf ook iets betekenen voor anderen. Ik hoop dat ik de deelnemers net zo’n mooie ervaring kan geven dan ik zelf heb gehad, kun je het niet alleen doe het dan samen is een mooi motto. Ik draag daar graag aan bij.

Met sportieve groet,
Paola Papen

Frank van den Bosch

Frank van den Bosch

Teams en website

In 2017 werd ik door een fietsmaat gevraagd om te assisteren bij dit initiatief. Ik ging dat eerste jaar mee als begeleider en was meteen gegrepen door dit evenement en de stichting 2climb2raise. Schitterend te zien dat je met elkaar zoveel kunt bereiken en dat iedereen hier zo veel kracht uit kan halen. Ook in 2018 was ik in die rol van de partij.
In 2019 kon ik echter niet assisteren, maar toen mij in 2020 werd gevraagd of ik weer wat voor de stichting kon betekenen hoefde ik daar niet lang over na te denken.
Ik begeleid de teams bij het inschrijven bij onze stichting en ook bij Alpe d’Huzes. Maak wat routes voor de trainingen en zorg voor de website. Super om zo bij te kunnen dragen aan zo’n mooi initiatief en het is nog steeds keihard nodig.

Met sportieve groet,
Frank van den Bosch