Onze ambassadeurs

Paola Papen

Paola Papen

Ambassadeur

Hallo, ik ben Paola Papen, en heb tot ik ziek werd altijd als verpleegkundige gewerkt in een instelling voor meervoudig gehandicapte mensen. Ik woon in Doetinchem in de prachtige Achterhoek samen met mijn lief Rob en onze twee katten. Ik kreeg ernstig nierfalen waardoor ik niet meer kon werken en ben daarna vrijwilligerswerk gaan doen vanuit huis. In 2012 werd bij mij borstkanker geconstateerd en dat was bovenop mijn nierfalen een behoorlijke aanslag op mijn lijf. Ik heb veel steun gehad aan het Inloophuis hier in Doetinchem en de Borstkankervereniging en ik werk nu voor beide stichtingen op vrijwillige basis, ik onderhoud daarnaast een aantal facebookpagina’s van instellingen.

In 2016 was ik erbij toen mijn vriendin over de finish kwam... barstend van trots. Zij gaf aan dat ze graag met mij zou willen fietsen en ondanks dat een tandem mij zelfs geen optie leek heb ik toch gemaild... het was het begin van een fantastisch avontuur. Ik ben in 2017 met mijn captain Arjan omhoog gegaan en in 2018 solo, weer met Arjan maar nu fietste hij naast mij. Hieruit voortvloeiend wilde ik graag meer voor de stichting betekenen die zoveel voor mij betekend had. En zie hier, als ambassadeur wil ik er alles aan doen om de stichting uit te dragen, ik heb inmiddels een boek uitgebracht met mijn avonturen, en ik hoop dat ik met mijn enthousiasme potentiële stokers aan kan raken om toch mee te doen als ze twijfelen. Het heeft mij zoveel meer gebracht dan alleen de alp overwinnen en dat was al zo geweldig. Het heeft mij weer in de wereld gezet...letterlijk! Ik kan nog steeds niet ver lopen en lang staan maar wel fietsen en dat heeft alles in mijn verandert. Mijn leven heeft jaren on hold gestaan... nu staat ie soms nog op pauze maar kan ik toch vaak weer een tijdje verder. Ook kreeg ik weer meer vertrouwen in mijn lijf en mijn kunnen, dat betekent enorm veel voor me. Het hele avontuur was voor mij 1 groot warm bad, de organisatie, de fijne groepen, de lieve mensen die met alles voor je klaarstaan, de trainingen, het hotel, alles was voortreffelijk geregeld en zorgde dat ik mijn energie alleen maar in het fietsen hoefde te leggen. Dat was fantastisch, en ook heel geruststellend als je energie beperkt is. Het gaf mij heel veel rust dat ik kon vertrouwen op de mensen om me heen en dat wil wat zeggen voor iemand die bekend staat als een controlfreak. Ik wil heel graag iets teruggeven en dit gevoel ook aan toekomstige stokers geven, op welke manier dan ook.

Naast dat het mij persoonlijk heel veel heeft gebracht, is het ook fantastisch dat er prachtige bedragen opgehaald worden voor Stichting Alpe dHuZes. Ik weet uit ervaring dat geld voor onderzoek zo ontzettend belangrijk is en dat we onmacht om kunnen zetten in kracht... kun je het niet alleen, doe het dan samen!

Liefs van Paola

Paola heeft haar ervaringen opgeschreven in het boek “Zo Rol Ik”
Meer info vindt je hier.