Simon van den Berg

Wat een happening! Richting ons hotel in Oz kom je langs Grenoble, je ziet de hoge bergen en denkt waar ben ik aan begonnen. Doch we hebben ons voorbereid, vijf maanden trainen met een personal coach resulteerde in veel kracht, negen kilo afvallen en twaalf centimeter buikomvang kwijt, dat moet helpen.Aankomst bij het hotel, heerlijk de begroeting en de vele helpende handen, dit tekende gelijk de sfeer.

Dan maandag, een oefentochtje, met de bus naar beneden, wat een eind. Daarna op de tandem naar boven, het eerste stuk helling gaf me het gevoel er nooit in te zullen slagen, doch na enkele tientallen meters kregen we het ritme te pakken en konden we ook genieten van de omgeving. Boven gekomen bij het hotel is er de voldoening en de ontlading.
Wat een hechte groep, veel lof voor de mensen van 2climb2raise, wat ze hebbmileen gedaan die week was ongelooflijk en hartverwarmend.

De grote dag, veel spanning, het duurt naar mijn gevoel veel te lang voor we vertrekken, doch dan is het moment daar. Ook nu weer de eerste meters het gevoel krijgen en dan is daar de eerste bocht, nummer 20, dan heb ik dus bocht 21 gemist.

Een enorme ervaring, de klim, de omgeving, de deelnemers, de mensen die je aanmoedigen, de muziek, het uitzicht en vooral de emotie. De ontlading bij de finish was enorm.Hoe kun je de week en vooral de dag zelf beschrijven, niet dus, je moet het beleven, net als de berg.
Hulde nogmaals voor de mensen van 2climb2raise, zij maakten het tot een geweldig feest, wat mij en mijn captan Emile, en mijn familie altijd zal bijblijven.

Groeten ook van Emile en Simon.