Vanessa Martens

Ik heb 2 dagen na mijn laatste operatie mij via twitter aangemeld als stoker. Mijn hoofd zei ‘je bent gek’, mijn gevoel zei ‘het gaat je veel brengen’. Ik ben heel blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd.

In de aanloop van januari tot juni ben ik tijdens de voorbereidingen door een proces met ups en downs gegaan. Ik heb mezelf ook geregeld afgevraagd ‘Kan ik dit echt, moet ik dit mijn lichaam “aandoen”?’ Toch heb ik doorgezet, want mijn gevoel vertelde mij dat ik naar die befaamde berg wilde. Het is een belevenis geworden die ik nooit en dan ook nooit van mijn leven zal vergeten. Het heeft een grote impact gehad op mijn leven. De rit naar boven en het behalen van de finish heeft mij weer het vertrouwen in mijn lichaam gegeven.

Een dergelijke prestatie vijf maanden na diversen operaties en chemobehandelingen neerzetten, heeft mij wederom bevestigd om in mogelijkheden te geloven en niet in onmogelijkheden. Eveneens heeft het stellen van een doel, de fysieke voorbereidingen en de beklimming van de berg enorm bijgedragen aan mijn fysieke en mentale herstel. De gezamenlijke trainingen en de week in Frankrijk hebben ook bijzondere vriendschappen gebracht.

Ik heb respect voor 2climb2raise die zowel de trainingen als de week in Frankrijk zeer goed hebben georganiseerd én tevens een ontzettende goede sfeer en saamhorigheid wist te creëren. Ik ben jullie dan ook zeer dankbaar dat ik door jullie inzet deze belevenis heb mogen ervaren.

Groeten Vanessa