Ans van Iersel

Onwaarschijnlijk en onvergetelijkIn januari 2014 is bij mij borstkanker ontdekt. Dit kwam eruit bij het 2-jaarlijkse bevolkingsonderzoek. De huisarts kwam het persoonlijk vertellen. Tja en dan valt de grond wel FF onder je vandaan. Daarna begon de rollercoaster van onderzoeken, operatie, chemokuren. Gelukkig waren er geen uitzaaiingen en was de prognose goed. Maar dan tóch wordt je hele wereld op zijn kop gezet.Ik hield altijd al van sporten en tussen de chemo’s door bleef ik zoveel als mogelijk was bewegen én sporten op de sportschool. Soms deed ik voor spek-en-bonen mee, maar het gaf me altijd een voldaan gevoel.Op een gegeven moment vroeg de vriendin van mijn nichtje aan me of meedoen aan de Alpe d’HuZes op een tandem misschien iets voor mij was. Na enig aarzelen van mij uit (uiteraard) bracht ze me in contact met de stichting 2Climb2Raise. Deze stichting zet zich in voor (ex)kanker patiënten en maken het mogelijk dat je samen met een captain (een sterke fietser) op een tandem mee kunt doen aan de Alpe d’HuZes.

Lau (teamcoach) en Paul (teamarts) kwamen eerst persoonlijk kennismaken bij mij thuis. Nou die zijn wel zó enthousiast, dat jezelf ook niet anders dan enthousiast kunt zijn.Dus vanaf toen maakte ik deel uit van het team 2C2R 2015. Ik ging naar de spinning trainingen die door Arjan (voorzitter) gegeven werden en tot mijn eigen verrassing voelde ik me steeds sterker worden. De eerste training waaraan ik meedeed was slechts 3 maanden ná mijn laatste chemo.Vervolgens werd Steven mijn “captain”. Een geweldig leuke jonge sterke fietser, die zich met veel plezier inzette om ‘onze’ missie te doen slagen.

Tijdens de kick-off maakte iedereen van het voltallige team kennis met elkaar en vanaf toen begonnen ook de tandemtrainingen. Even was dat spannend, het opstappen en het wegrijden is in het begin het moeilijkst, maar daarna was het kicken. De deelname aan de trainingen en het deel uitmaken van een geweldig team van captains, stokers en begeleiders gaf een enorme BOOST. Alle stokers hebben natuurlijk hun eigen verhaal en gezondheidsproblemen, maar de focus was vooral gevestigd op die éne prestatie het beklimmen van de Alpe d’Huez.

En het werd méér dan die ene beklimming. Een héle week zijn we in Oz d’Oisans geweest, het was een fantastische week. Samen met het hele team hebben we getraind, gelachen, een traantje gelaten, maar vooral genoten. Die saamhorigheid is onbeschrijfelijk. En dan ‘D-Day’ Alpe d’HuZes 2015, wat een dag. Zoveel kippenvelmomenten en ontroering. Onwaarschijnlijk en onvergetelijk. Het ging zó lekker. Ik heb genoten van de 1e tot de laatste meter. Gezamenlijk met onze teamgenoten over de finish. Wat een euforie en wat een prachtige afsluiting van een pittige periode !

Met een GROOT dankjewel aan het bestuur van 2C2R, die mannen hebben belangeloos zowat álles geregeld en in het werk gesteld om ons ‘stokers’ dit te laten meemaken. Ook een GROOT dankjewel aan captain Steven en de rest van team van 2CLIMB2RAISE. Zij hebben het mogelijk gemaakt dat ik deze klim kon doen.

Groeten, Ans van Iersel