Miranda Wienhoven

Een geweldige afsluiting van een heftige periodeIn 2011 werd er bij mij borstkanker geconstateerd. Je leven staat even stil, maar je moet toch verder. Na zes zware chemo’s, een amputatie, 25 bestralingen en nog twee operaties was dit traject doorlopen. En nu!!!! Door mijn hobby als hardloopster had ik een redelijk goede conditie. Heb daar ook profijt van gehad tijdens mijn chemo’s, maar uiteindelijk moet je toch veel inleveren en weer helemaal opnieuw beginnen. Dit valt niet mee om weer een beetje op niveau te komen.

En dan staat er september 2013 een hardloopkennis voor de deur, die komt vragen of ik er wat voor voel om de Alp d’Huez op te fietsen op een tandem. Krijg op dat moment al een emotioneel warm gevoel. Zeer vereerd vraag ik mij natuurlijk af: kan ik dat? Hardlopen kan ik maar een berg op fietsen, krijg al meteen een bevestiging, dat gaat zeker lukken. Samen komen we boven met de stichting 2Climb2Raise. Bij de trainingen staat iedereen voor je klaar, zeker de mensen van het bestuur. Het wennen aan de tandem, hoe ga ik het doen, het maakt niet uit; je wordt geholpen. Doordat ik mijn captain al kende wist ik al dat het met hem wel goed zou komen. Je begint ergens aan met een groep mensen die je niet kent, maar na één keer had je al het gevoel dat het een grote familie is.

Thuis bij de sportschool extra spinninglessen gaan volgen, dit heeft ertoe bijgedragen dat ik sterker werd in mijn benen. Na een paar zeer mooie buitentrainingen in Elst en Gulpen, deze waren zeer waardevol om ook de taktiek te bepalen voor de Alp, was het zover: het vertrek naar Frankrijk.Na een warm onthaal en een heerlijke maaltijd een onverwachts leuke verassing. De volgende dag zou een camera/televisieploeg van de Limburgse zender L1 tijdens de training komen filmen en interviewen. Dat was dubbelop in de zenuwen, en die berg opfietsen en op televisie komen. Ik kan zeggen dat het met beide is goed gekomen. Het filmpje op L1 laat dit zien. Bekijk het filmpje via deze link op youtube.

En dan D-day 5 juni 2014. ‘s Morgens met zenuwen in de keel stapten we op de tandem, elkaar succes wensen en off we go. Even door Louis mijn captain de juiste versnelling opzoeken en de eerste bocht was in zicht, de zenuwen waren inmiddels weg. Dit werd alleen maar genieten van alles en iedereen onderweg, zelfs het mooie weer liet ons niet in de steek.Onderweg super begeleiding van de mensen van2c2r. Ontlading boven op de berg na de finish. Yes we did it, super trots een mooi gevoel dat je dit mee mag maken.

Thuis gekomen, waar iedereen trots op mij was heb ik er een mooie hobby bij gekregen. Het fietsen heeft mij zoveel sterker gemaakt dat mijn man en ik een sport/fitnes fiets ( soort mountainbike) hebben aangeschaft en inmiddels al mooie tochten hebben gemaakt.

Bedankt lieve mensen van 2Climb2Raise (en dus niet alleen de bestuursleden) voor deze mooie tijd, een warm plekje in mijn hart zal er altijd voor jullie zijn.En natuurlijk een speciale dank aan mijn geweldige captain Louis.

Groetjes Miranda