Sponsor onsIk wil mee!2CLIMB2RAISESamen gaan we met jou de uitdaging aan
Achter op de TandemMee doen met Alpe d'Huzes
Samen gaan wenaar de topvan Alpe d'Huez
"Ik heb het nog
nooit gedaan
dus ik denk dat
ik het wel kan"
Samen trappenwe naar de top

VOOR WIE IS 2CLIMB2RAISE:

  • mensen die kanker hebben of kanker hebben gehad
  • je wil heel graag het alpe d’HuZes evenement in frankrijk meemaken
  • je hebt zelf niet de fysieke of mentale kracht om de alpe d’huez te beklimmen

Het is een fantastische ervaring, geeft het vertrouwen in je lichaam terug en draagt bij aan herstel.

Het laatste stuk. door een haag van mensen naar de finish. Hoe te gek is dit zeg. Wat ben ik blij!!!
Yes We Did It!!

“Wij trapten elkaar naar de top, elk met zijn eigen verhaal”

“Als het leven soms tegen zit en je het gevoel hebt te verliezen, ga je samen met Stichting 2climb2raise de berg op en kun je alles overwinnen.”

“Wanneer je merkt dat je twijfelt hoe ver je kunt gaan.. Onthoud dan hoe ver je bent gekomen. Onthoud alles wat je hebt meegemaakt, alle gevechten die je bent aangegaan, alle angsten die je hebt overwonnen.
Blijf altijd H.O.P.E. houden! Door het geweldige team van 2climb2raise bereik ook jij de top!”

De hele weg naar het einddoel heb ik als zeer prettig ervaren. Zowel met de groep als de organisatie van 2c2r heb ik mooie momenten beleefd. Met uit eindelijk de top van de berg waar je een grote rugzak van je rug afgooit.

Voor mij betekende het deelnemen aan de AD6 het afsluiten van een nare periode in mijn leven. Boven op de berg heb ik een groot gedeelte van mijn rugzak achter kunnen laten. Het beklimmen van de Alpe d’Huez is een heel bijzondere ervaring die ik voor geen goud had willen missen.

Voor de mensen die kanker hebben of hebben gehad is dit echt een aanrader, je bent een week samen in Frankrijk waar je een grote voldoening van krijgt en zeker de finish op de alp is prachtig. Dus laat je informeren als je iets zoekt om iets te doen wat je misschien denkt niet meer te kunnen of om iets af te sluiten.

Als ik terugdenk aan Alpe d’HuZes, dan denk ik aan het plezier, de ontbering, de uitdaging, en de prestatie, maar vooral aan de fantastische mensen van 2Climb2Raise die dit alles hebben mogelijk gemaakt. Ik hoop dat er nog velen na mij deze reis met hen zullen maken en er net zoveel plezier aan beleven als ik heb gedaan.

Na heftige jaren was voor mij de alpe d’huzes week een mooie afsluiting, zeker door het warme bad van het *super* team van 2climb2raise.Hoe heerlijk is het als alles voor je geregeld wordt.De gezamenlijke trainingen zijn een goede voorbereiding, want onderschat die berg niet! Ikzelf heb er iets te licht over gedacht. Dus trainen, trainen  en gelukkig heb je een dappere captain voorop. 💪 Al bij al een geweldige ervaring. Vooral *genieten*…met mooie mensen… mooie natuur en een flinke berg om te bedwingen. Ook jou gaat t lukken !

WAT DOET 2CLIMB2RAISE:

  • we ontzorgen je helemaal zodat je mee kunt doen met het Alpe d’HuZes evenement achterop een tandem
  • we regelen de inschrijving bij Alpe d’HuZes; zorgen voor de tandem; bereiden je voor met diverse trainingen; regelen het hotel
  • we helpen je met tips om donatiegeld in te zamelen voor alpe d’HuZes

We did it!

Wat een prachtige week hebben we gehad, afgesloten met een fijne feestavond. We zijn heel erg trots op onze teams, zowel de fietsers als de wandelaars. Maar ook op iedereen die mee is geweest om dit tot een succes te maken.. als begeleider,…

donderdag 1 juni… AD6!

Vandaag was het dan eindelijk zo ver.... de dag dat onze teams de alp gaan beklimmen. We werden gewekt met een stralend blauwe lucht en een prachtig zonnetje. Daar waar de 1 moeite had om iets te eten maakte de ander nog een dansje door de…

Bingooooo

Nadat de quiz de avond ervoor al een groot succes was gebleken en de winnaars werden verblijdt met een prachtige 2climb2raise pet bleek ook de bingo weer een groot succes. De verwachtingen waren hoog gespannen na de vorige editie dus dat beloofde…

Col d’Oz

Vandaag was het dan eindelijk zover... de allereerste echte bergtraining voor onze teams. De zon stond al vroeg te stralen aan de hemel en de voorspelling was goed voor de ochtend dus dat was al een prima vooruitzicht. Natuurlijk was er gezonde…

Welkom iedereen…

Na een lange warme maar voorspoedige reis kwamen alle teamleden, supporters en partners vandaag aan in ons hotel. De beklimming met de auto van col d'oz was vast een voorproefje voor de komende training dus de schrik zat er bij…

Een Tandem team bestaat uit:

Een stoker

De Stoker zit achterop de tandem en is iemand die kanker heeft (gehad) en niet in staat is om enkel op eigen kracht de Alpe d’Huez te beklimmen.

Een captain

De Captain zit voorop de tandem en is een zeer getrainde sportman- of vrouw met veel fietservaring, zeker ook in de Alpen of andere noemenswaardige bergen.

Een begeleider

De Begeleider fietst in de buurt van het tandemkoppel en is ook een zeer getrainde fietser. Hij/zij begeleidt hen naar de top en kan, indien nodig, de Captain aflossen.

Onze verhalen

Ieder jaar komen we weer terug in Nederland met bijzondere verhalen van onze stokers en captains. Wanneer je met een groep (ex)kankerpatiënten zo’n avontuur aangaat ontkom je daar niet aan. Het begint al met de verhalen van onze stokers wanneer we nog in Nederland zijn. Ieder meldt zich vanuit zijn of haar eigen motivatie en achtergrond aan om met onze stichting de Alpe d’HuZes te gaan fietsen. Dat is al inspirerend genoeg. Wanneer je dan ook nog ongeveer een halfjaar samen intensief optrekt, traint en naar d-day toewerkt en toeleeft, dan ontstaan er speciale onderlinge banden. Je leert elkaar in rap tempo kennen op een hele andere manier dan normaal gesproken.
Het hele avontuur dat we op De Berg met elkaar beleven is soms moeiljk aan anderen uit te leggen. Je moet het eigenlijk zelf beleven wil je begrijpen wat er allemaal gebeurt. Het is een rollercoaster aan emoties die moeilijk in woorden te vatten is.Toch zijn er genoeg mensen die het op hun eigen manier hebben weten te verwoorden. Ze vertellen over hun achtergrondverhaal en hun motivatie. Lees hoe zij hebben toegeleefd naar de Alpweek. En dan is daar de grote dag.. D-day.. De dag waar euforie en verdriet samenkomen op het dak van de Alpe d’Huez. Een echt kippenvelmoment dat daar met elkaar en met de supporters gedeeld wordt. Lees hieronder die verhalen:

Opbrengst

2012: € 57.125
2013: € 71.500
2014: € 51.600
2015: € 83.300
2016: € 47.800
2017: € 46.000
2018: € 90.344
2019: € 50.992
2020: Corona
2021: Corona
2022: € 94.794
2023: € 69.514

ANBI-stichting

Als stichting zetten wij ons in om (ex)kanker-patiënten deel te laten nemen aan de Alpe d’HuZes. Onze stichting is afhankelijk van giften en sponsorgelden om te voorzien in onze kosten. De stichting heeft als primaire doelstelling de (ex) Kankerpatiënt een mogelijkheid te geven de Alp d’HuZes beleving te kunnen meemaken.
Deelname aan dit evenement kost geld en is voor de (ex) kankerpatiënt vaak het argument om niet deel te kunnen nemen. Onze stichting probeert waar mogelijk daarin (financieel) te ondersteunen.

KvK-nummer 54011221
Adres: Petrus Dondersstraat 99, 5613LS Eindhoven

Programma 2024

Kick-off 2C2R

1e Training in Eindhoven

2e Training in Heeze (Kapellerput)

3e Training in Amerongen (De Proloog)

4e Training in Dieren (Veluwse Poort)

5e Training in Wittem (Restaurant Oud Wittem)

Start AD6-week in Frankrijk (Oz-en-Oisans)

Training Col d’Oz (Frankrijk)

Alpe d’HuZes (Frankrijk)

Einde AD6-week (Oz-en-Oisans)

Ex-deelnemer Paola schreef al haar ervaringen op via een online blog.
Een aantal van die verhalen zijn gebundeld tot dit boek, in samenwerking met onze stichting.

In haar boek “Zo Rol Ik” vertelt Paola hoe Stichting 2climb2raise het onmogelijke voor haar mogelijk kon maken: deelnemen aan Alpe d’HuZes. Met haar verhaal wil Paola iedereen die kanker heeft (gehad) motiveren om ook per tandem het avontuur aan te gaan. Want dat kan jij ook, samen met onze stichting.“Het is niet alleen een fantastische ervaring, maar het geeft ook het vertrouwen in je lichaam terug én draagt bij aan je herstel,” weet Paola.

Het boek is per mail te bestellen en de opbrengst komt ten goede aan onze stichting.